January 23, 2011

LOMO ADDICTION : Let's Love Lomo !


Hai hai hai ! hari ni first time update tengah hari. sbb kalau tak malam buta pukul 12 ke satu pagi baru nak tekan butang NEW POST tu huhu. ehh takpayah jeling kat time updated tu sbb time kat situ tak betul, date pon sama sbb aku malas nk betulkan haha aku mmg pemalas sikit sorry aa semuaaa ._. hari ni bosan lagi. mesti korg kata hari-hari pon budak ni bosan kan. jyeahhh betul memang hari-hari aku bosan pon. ibu, again ada meeting lagi. hari-hari ada jee meeting dia kat mana-mana. sampai balik pon pukul 5-6 petang. opppps ! my ibu is a teacher bukan kerja office hour so mmg tak normal kalau everyday dia balik petang.


okaay, let's move on.

LOMO ? lomo tu ape ?mesti ramai yg taktau kan *hee entah-entah kau sorg jee taktau* okaay aku pon mula-mula tanye soalan tu dekat kawan aku yg mention pasal lomo tu. tapi yang dah tau takpelah boleh betulkan apa yg salah. lomo is a camera. comel jee camera dia. mesti pelik kan sbb sekarang org prefer DSLR taapi dia suka lomo yg kecik comeeel tu jee hmm -.- well, lain org lain taste dia. actually taklah kecik sangat pon ala-ala compact camera jee. i guess lah sbb tak pernah tengok depan mata lagi *yeye je minah ni*




nilah lomo yg comel tu :)

dan kawan aku jugak kata best kalau tangkap pakai lomo ni org ingat kita snap gambar diorang main-main. yelah sebab casing dia pon warna-warni so org akan ingat ni camera main-main. tapi ada je casing yg tak macam childish sangat mcm kat atas tu. gambar dia pon syok jee mcm tangkap pakai DSLR jugak kan. dan taktau lah kalau pic ni edited tapi rasanya tak.





actually aku tak la pro pon pasal lomo ni sebab i'm not a lomo lover, yet. kalau kawan aku tu yelah dia addicted to lomo sampai dia bet sapa dapat dapat beli lomo dulu after raya cina ni dia menang dan jadikan gambar lomo tu profile pic kat fesbuk. padahal dia dah ada lomo dah pon. yelah org kaya apedehal pasal duit kua macam air pon. ehhhe okaay tak baik menipu weeeweeee sbb aku yg buat bet tu haha. lagipun lomo tak mahal macam DSLR so, takdehal sangat lah pon. tapi kalau nk tahu lebih pasal lomo check out kat site ni :





heh gaya macam aku pon dah terikut addicted dengan lomo ni haha :) dan kenapa aku asyik tulis kawan aku ? bukan kalau tulis jee nama dia lagi senang ke ? haha okaay aku pun taktau kenapa sbb dia kawan aku kot lalalalalalalaaa . LOL




okaay.done. tengok ni dah ada signature sukaa sukaaaa :)
credits mucho mucho muchoo dekat kak farhahzaidah sebab bagi tutorial pasal cara nk letak signature ni.





8 comments:

  1. wahh..lomo kamera ye??baru tau...huhuhu
    comel kamera tu..hehe


    good_boy latest post cara join heartbeat.my

    ReplyDelete
  2. dikdah : hm tulah pasal macam best jee kan :D

    ReplyDelete
  3. good_boy : tulah ramai tak tau pasal camera comel ni. apelagi rembat lah satuuu huhu XD

    ReplyDelete